Des(N) 1 - Roreko 1

Aanval: Peter vd Belt, Marloes Ham, Leonie de Jonge, Jasper Ploeg
Verdediging: Frank Donker, Chris de Gorter, Iris Leffers, Sofie Reuvers

Voor Roreko een belangrijke wedstrijd in de strijd om klasse behoud. Dat dit de spelers duidelijk was bleek wel uit het begin. Een doorloopbal van Peter, van grote afstand door Leonie en een afstand schot van Iris brengt direct een voorsprong op het scorebord (0-3). Na de 1-4 van Jasper komt DES terug tot 3-4. Hierna slaat Roreko een gat naar 3-8. Na 4 en 5-8 zijn het Marloes en Iris die de stand naar 5-10 tillen. Na 6-10 is het Jasper die na wederom een doorbraak van Peter een kleine kans verzilverd. Ruststand 6-11.

De 2e helft geeft een iets ander beeld. DES bleef met hard werken en opportunistisch spel doorgaan zoals ze voor rust ook speelden. Bij Roreko schort het met name aan de afronding en daardoor werd het spel niet beter. Te veel op de automatische piloot. Door Susan Hindriks en Kristel Klomp in te brengen probeerde coach Henk Huising nieuw élan in de ploeg te krijgen. De overwinning is nooit echt in gevaar gekomen, met name afstand schoten van de dames (o.a. 4x Marloes in de 2e helft) heeft Roreko opgeleverd. Eindstand 14-17