Roreko A1 verslaat naaste concurrent

Op zaterdag 14 april stond er voor Roreko A1 een belangrijke wedstrijd op het programma tegen DIO A1. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen. Roreko begon met Roy, Erik, Meerthe en Nicky in de aanval en Chris, Maarten, Karlijn en Laura in de verdediging. Gert verving deze wedstrijd Rob als coach. Zijn belangrijkste opdracht was om scherp te beginnen. Dit lukte slechts gedeeltelijk. Ondanks rommelig spel (plaatsfouten en gemiste kansen) stond er na 20 minuten spelen toch 3-0 op het scorebord. In de laatste 10 minuten voor de pauze slaagde DIO erin, mede door ongeconcentreerd verdedigen aan Rorekozijde, de opgelopen schade te repareren: ruststand 3-3.

De eerste 15 minuten na de pauze gaf hetzelfde beeld. Roreko bleef de bovenliggende partij, maar hield DIO in de wedstrijd door slordig spelen. Ook de afronding van de kansen liet te wensen over met 2 gemiste strafworpen als voorbeeld. Bij 4-5 stond Roreko zelfs even achter, maar juist op tijd kwam de scherpte terug. Bij een stand van 8-6, zo halverwege de tweede helft, verzwikte Erik helaas zijn enkel en werd verdienstelijk vervangen door Arjen Huising. Roreko liet zich door deze tegenslag niet uit het evenwicht brengen. Sterker nog:de verdediging gaf bijna niets meer weg, de aanvallen werden gevarieerder en de gecreëerde kansen werden keurig afgerond. Zo kon het gebeuren dat bij het eindsignaal van scheidsrechter Jan Bennink het scorebord 14-6 aangaf.