Korfbalvereniging Roreko
IJhorst / de Wijk

contact
iets te melden?

Roreko 2 – Moedig Voorwaarts 1


Op deze zonnige zondag (24-09-23) stond er voor ‘Het Tweede’ van Roreko een thuiswedstrijd op het programma tegen Moedig Voorwaarts 1 (Wapserveen). Omdat het veld al klaar lag was er nog tijd voor een bak koffie. Na wat bemoedigende woorden van coach Astrid Toersen werden de volgende mensen het veld ingestuurd:

 

Aanval: Gert Potuyt, Gert Flinkert, Rosanne Hegen en Lisanne Flinkert

Verdediging: Albert-Jan Dekker, Mark Flinkert, Nicole Dekker en Nannet Grimme

Wissels: Judith Gol en Stefan Dekker

 

Al anderhalf jaar ongeslagen begon Roreko 2 vol vertrouwen aan de wedstrijd. Deze positieve instelling hielp echter niet om een voorsprong op te bouwen, in tegendeel, de thuisploeg kwam met 0-6 achter. Na 20 pijnlijke minuten scoorde Nicole met een afstandsschot de 1-6. Al snel volgde Albert-Jan het voorbeeld van zijn dochter door een strafworp te benutten. Met nog een aantal tegendoelpunten én een doelpunt van Gert F. aan de kant van Roreko ontstond er een ruststand van 3-9.

 

Tijdens de pauze concludeerde de thuisploeg dat Moedig Voorwaarts 1 hun kansen beter benutte dan zijzelf en grapte Judith dat het wel goed zou komen als zij erin kwam. Met een opgeheven hoofd kwamen de spelers van Roreko 2 terug op het veld met één wissel. Op de plek van Rosanne stond nu Judith. Met een doelpunt aan beide kanten had Roreko de korf gevonden. Met de schoten van Albert-Jan, Nannet en Gert F. kwam de stand op 7-10. De uitploeg schoot ook nog mee en scoorde de 7-11, niet wetende dat dat hun laatste doelpunt zou zijn.

 

Met nog 15 minuten op de klok begon het toch nog een spannende wedstrijd te worden. Ondertussen werd Gert P. gewisseld voor Stefan en begon Nannet met een afstandsschot aan een doelpuntenreeks van de thuisploeg. Hierop volgde Albert-Jan met twee kleine kansen en een strafworp. Ook Stefan kreeg een strafworp mee en verzilverde die. Met nog twee afstandsschoten van Lisanne kwam er een einde aan de wedstrijd en maakte Judith haar woorden waar. De einduitslag van 14-11 zorgt ervoor dat Roreko 2 nog altijd ongeslagen is.  

 

 

Albert-Jan -> 5x

Gert F. -> 3x

Lisanne -> 2x

Nannet -> 2x

Nicole -> 1x

Stefan -> 1x


Overig nieuws »

Volg Roreko